Anonim
Deze drie indoor trainingen zijn verre van saai

Tacx

Wil je liever niet buiten fietsen conoció de kou en sneeuw? Binnenfietsen es dan de oplossing en hoeft echt niet saai te zijn. Verhoog je snelheid, kracht en conditie met deze drie indoortrainingen.

Gaat het ongeveer zo?

De kans is best groot dat jouw typische indoortraining er zo uit ziet: Je springt op je fiets, zet Netflix aan en probeert vervolgens zo lang mogelijk door de saaiheid van binnen trainen heen te trappen. Maar uren doorbrengen terwijl je het niet leuk vindt, kan tegen je gaan werken.

Indoortrainingen kunnen zwaarder zijn dan buiten fietsen (ook mentaal) dus hou het binnen kort, maar krachtig! Je bouwt daarmee je aerobe energiesysteem op en wordt sterker. Voorsprong op je maten die de fiets in de winter laten staan ​​dus.

Trainen se reunió con una aplicación virtual virtual Zwift es una opción excelente, que es realmente inteligente. Heb je een wat eenvoudigere entrenador de wil je gewoon eens wat anders, doe dan eens één van deze drie trainingen. Maar zorg er eerst voor dat je goed voorbereid bent.

Ten eerste: wees realistisch als het gaat om je budget. Je kan wel kiezen voor die dure smarttrainer, maar als je niet veel te besteden hebt, kan je beter een ander model kiezen. Daarbij heb je nog de keuze tussen een magnetische of een fluid trainer. Die laatste voelt natuurlijker aan, maar is ook duurder dan de magnetische.

Kijk vervolgens naar de grootte van de trainer en de ruimte die hij inneemt (zowel uitgeklapt als ingeklapt), en combinación con je huis - niet elke indoortrainer pasado makkelijk en de gangkast. De één es compacter dan de andere. Ook geluid speelt een rol - zeker als je huisgenoten of (eventueel klagende) buren hebt.

Zet alles klaar voor je entrenamiento

  1. Agua: Zorg voor voldoende water, want je zult meer drinken dan buiten.
  2. Ventilador: Houd je lijf (en je achterband) gekoeld.
  3. Rubberen mat: Om het zweet op te vangen en te voorkomen dat de trainer gaat schuiven.
  4. Handdoek: Cuelgue el dobladillo sobre je stuur en frame om te voorkomen dat er zweet op komt.
  5. Boek: Vaak zit er bij een entrenador een voorwielsteun, maar als je die niet hebt kan je gewoon een dik boek gebruiken.
  6. Vermaak: Een TV, iPad, teléfono inteligente de je trainingsmaatje helpen tegen de saaiheid.

Om flinke progressie te boeken zou je onderstaande trainingen ongeveer twee keer por semana moeten doen; wissel ze onderling wel een beetje af. Na drie weken probeer je ze eens wat zwaarder te maken door wat variaties aan te brengen. Zorg voor minimaal één dag van rust, su entrenamiento en een andere rustige sport tussendoor. Elke entrena antes de calentar la camioneta 10 a 15 minutos y luego enfría la camioneta 10 minutos.

De trainingen hieronder zijn gemaakt voor een indoortrainer, maar kunnen ook prima uitgevoerd worden op een spinning bike. Pas in dat geval de weerstand aan waar nodig. Al igual que el dedo gordo del pie, dan kun je deze trainingen ook met een gerust hart toevoegen aan je buitenrepertoir!

Deze training zorgt voor meer kracht en snelheid en helpt je daarbij om sneller te herstellen van zware inspanningen. Voor de hoge cadans intervalollen gebruik je een lichte versnelling en een zo hoog mogelijke cadans, maar houd de inspanning op een schaal van 1 to 10 zo rond de 5.

Total total: 47 hasta 59 minutos
Calentamiento Rustige: 10-15 minutos
Hoge cadans intervalo: 1 minuto
Rustig rondtrappen: 2 minutos
Herhaal 3 keer.
Rustig rondtrappen:
5 minutos
95% de intervalo: 30 segundos
Rustig rondtrappen: 30 segundos
Herhaal 10-12 keer.
Enfriamiento:
10 minutos

Variante de Zwaardere: Voeg meer 95% dedo del pie intervalo, tot maximaal 20 herhalingen.

El entrenamiento de Deze es ontworpen om makkelijker te kunnen reageren bij een demarrage bergop. Simuleer het klimmen door je voorwiel te verhogen met een extra dik boek. Ga staan ​​tijdens de 15 segundos de intervalo.

Total total: 83 hasta 88 minutos
Calentamiento Rustige: 10-15 minutos
Fiets zittend op 80%: 2 minutos
Ga staan ​​en fiets op 100%: 15 segundos
Herhaal 4 keer.
Rustig rondtrappen:
10 minutos
Herhaal het vorige blok inclusief 10 minuten rustig rondtrappen nog 2 keer.
Enfriamiento:
10 minutos

Variante Zwaardere: De entrenamiento hierboven bevat 3 x 9 minuten inspanning, inclusief de versnellingen. Om de uitdaging te vergroten probeer dan eens 2 x 15 minuten met 10 minuten herstel, de keer erna 3 x 12 minuten met 6 minuten herstel en tot slot 2 x 20 minuten met 10 minuten herstel.

Deze training simuleert een wedstrijd. La expansión es hoog, variërend van iets onder je omslagpunt tot ruim erboven.

Número total: 72 a 87 minutos
Calentamiento Rustige: 10-15 minutos
Fiets op 80%: 4 minutos
Fiets op 90%: 3 minutos
Fiets op 100%:
1 minuto
Rustig rondtrappen: 5 minutos
Fiets op 100%: 1 minuto
Fiets op 90%: 3 minutos
Fiets op 80%: 4 minutos
Rustig rondtrappen: 10 minutos
Herhaal het complete blok hierboven (exc. ​​Calentamiento) nog één keer.
Enfriamiento:
10 minutos