Anonim
Een week op trainingskamp - Zo deel je dat in

Castelli

Voor de profs es de winterperiode de tijd om op trainingskamp te gaan. Maar nu de eerste voorjaarsklassiekers verreden zijn, begint het bloed ook bij de liefhebbers harder te stromen. Voor velen van ons es dit dan ook dé periode om de base te leggen voor een goizo seizoen en bijvoorbeeld een trainingskamp in het buitenland te beleggen.

Steed meer wielrenners plannen in deze tijd een trip naar Mallorca, Costa Blanca of Lanzarote. Want wat is er nou lekkerder dan kilometros maken in verkeersluwe en bergachtige gebieden en de armen en benen te warmen aan de zon en plaats van aan de kachel.

Castelli

Consejos om je trainingskamp een succes te maken

Maak voor je vertrekt op trainingskamp al een goed trainingsplan. Je plan hangt af van je huidige conditie, het dael jet vo voor ogen hebt en de omgeving waar je gaat fietsen. Wil je lang bergop rijden, de liever op de vlakke weg, de wil je juist je explosiviteit bergop trainen? Allemaal belangrijke zaken om vooraf sobre na te denken.

Castelli

Op trainingskamp gaan es heerlijk. Volledige focus op de fiets, op je training y op ontspanning. Je voelt je incluso een echte prof. Maar let wel op, je zult niet de eerste en ook zeker niet de laatste renner zijn die uitgeblust terugkeert van een trainingskamp. Hoe zorg jij ervoor dat je topfit terug keert van trainingskamp? Dit moet je weten:

Ga niet te entusiasta van inicio

Natuurlijk heb je er veel zin en! Deverleiding is dan ook groot om bij aankomst de eerste dag op trainingskamp jezelf direct uit te sloven es in het zweet te werken. Maar gebruik de eerste dag vooral om te acclimatiseren. Laat je lichaam wennen aan de andere omgeving, de hoogte, de omstandigheden en kom incluso bij van je reisdag. Een rustig rondje peddelen kan natuurlijk geen kwaad, maar rust vooral uit, je hebt tenslotte nog heel de week.

Nosotros zijn geen profs

Elke dag 6 á 7 uur en het zadel doorbrengen es zeker geen uitzondering. Una semana total van 30 uur es oker zeker niet raar. Maar waarom? Omdat het kan? De omdat hemos hebben afgekeken van de profrenners. Wat daarbij voor het gemak vergeten wordt, het feit dat profrenners het hele jaar door zo'n 25 uur in week of fiets zitten en dus niet anders gewend zijn. Ben je liefhebber es een weektotaal van 6 tot 12 uur normaal voor jou? Dan kun je van 30 uur wel eens flink veel spijt krijgen. Je lichaam es daar inmers niet op ingesteld. En cada instante, se realizó una operación especial, después de más tarde, se leyó el helemaal leeg (en sobreraind raakt). Dit is geen onzin, dus spiegel je niet aan een ander maar luister vooral naar je eigen lichaam.

Castelli

Een trainingskamp doe je vaak niet alleen, je bent op pad met een gezelschap wat hetzelfde doel heeft, namelijk trainen. Dat zorgt niet alleen tijdens de ritten onderweg maar zeker ook na de training voor gezelligheid en goeie gesprekken. Het is leuk om met een groep te trainen, maar als je zelf niet de sterkste bent en toch altijd met de groep meetraint kan het nog weleens gebeuren dat je aan het einde van het trainingskamp niet meer vooruitkomt. Luister daarom altijd naar je lichaam en durf te besluiten je eigen plan te trekken! Blijf zelf nadenken en volg niet klakkeloos de groepsdynamiek.

Uiteraard zorg je fijne randvoorwaarden: een mooi verblijf, een goeie locatie, een fiets en mogelijke verzorging. Daarnaast es het praktisch om een ​​goed plan te hebben voor je trainingskamp. Deel je semana en rutas conocidas, ver en verschillende intensiteiten zodat je optimaal kunt profiteren van je voorbereiding. Como je op de plaats van bestemming alles nog moet uitzoeken verlies je kostbare entrenamientos- de hersteltijd.

Castelli

Zo deel je een trainingskamp en

Deze globale planning kun je gebruiken als je gewend bent om tussen de 6 en de 12 uur te trainen por semana. Verder kan het een houvast zijn als je anders gewend se inclinó.

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materiaal klaar en fiets (optioneel) een uurtje de benen los.
 • Dag 2 = aclimatación: 2, 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 4 nuestro entrenamiento de rustige se reunió con koffiestop.
 • Dag 4 = duurtraining: 5 uur, rustig uurtjes maken met 2 blokken van 20 minuten bergop.
 • Dag 5 = rustdag, met optioneel een uurtje losfietsen.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 6 uur, ruta de mooiste van de omgeving con koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximaal 2 uur rustig peddelen se reunió con koffiestops adicionales.

Ben je meer trainingsarbeid gewend en train je gemiddeld 12 tot 20 uur por semana, dan kun je er natuurlijk een schepje bovenop doen. Neem dit als leidraad:

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materiaal klaar en fiets 2 uurtjes de benen los.
 • Dag 2 = aclimatación: 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 5 uur entrenamiento se reunieron 3 x 20 blokken bergop.
 • Dag 4 = duurtraining: 2 uur rustig rijdenj se reunieron con koffiestopje.
 • Dag 5 = duurtraining: 5 nuestro entrenamiento se reunió bergop de entrenamiento de intervalo.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 8 uur, ruta de mooiste van de omgeving con koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximaal 2 uur rustig peddelen se reunió con koffiestops adicionales.

Bij een trainingskamp ben je lekker weg van huis, hoef je niet te studeren, te werken of energy in andere dingen te stoppen. Dat zorgt ervoor dat je meer energie over hebt dan in een 'normale' week thuis. Je kunt dus iets meer entrenamiento aan, maar ook herstellen gaat wat makkelijker. Se trata de una buena opinión sobre la muerte del óxido. Las dus gerust een rustdag de een coffee-ride in. Een dagje flaneren langs een Spaanse boulevard es namelijk ook geen straf. Daarnaast heeft goede entrenamiento alivia el efecto als je ook goed moho. Zo kom je sterker terug en leg je op trainingskamp de base voor een mooi seizoen!