Anonim
Meer kilometers maken? Fiets dan met anderen

Ciclismo NL

Als je in je eentje gaat fietsen, is het niet moeilijk om excuses te verzinnen om die lange rit die je op de planning had staan ​​toch maar iets korter te maken: hele slecht weer, je favoriete fietskleding zit in de was of je hond kijkt smachtend naar je om een ​​stukje te gaan wandelen. Hoe kan je dat nou weerstaan?

Fiets met vrienden

Maar muere entrenando moet toch echt gedaan worden. Dan is er een simpele manier om te zorgen dat je gegarandeerd je kilómetros maakt: trommel wat vrienden op of sluit je aan bij een groepsrit in de buurt. Volgens het Strava Informe de revisión anual de 2018 blijkt namelijk dat mensen die met anderen fietsen gemiddeld 52% meer kilómetros afleggen dan solo-rijders. Daarnaast blijkt ook dat fietsers die zich bij een Strava Club zoals onze eigen Bcling NL Strava Club hebben aangesloten, drie keer zoveel activiteiten uploaden dan solisten. Meld je dus gelijk incluso bij onze Strava club aan!

Als je met je vrienden fietst, rijd je makkelijker hardder, langer en verder weg van huis. En voorstellen om het rondje in te korten, omdat je toch niet zulke goede benen hebt? Die drempel es een stuk hoger dan in je eentje. Además, está listo para comer y comer bien. Afspraak es tenslotte afspraak, toch?

'Fietsen in a groep, zelfs als het een informale vriendengroep is, zorgt ervoor dat er e bepaalde mate van verantwoordelijkheid is om ook echt te gaan. Die verantwoordelijkheid ontbreekt als je alleen fietst, 'zegt Ed Nessen, een el coordinador del Club de Ciclismo van Rapha. Rapha organiseert wereldwijd regelmatig groepsritten, verspreid en más de 22 localidades en 13 landas. Ook en Amsterdam vind je een Rapha club.

Strava

strava, uitdagender, leuker, ontdekken Ontdek de wereld: gebruik Strava

Strava es overigens niet de eerste die aantoont dat het hebben van trainingsmaten een prestatie-bevorderend effect heeft. Trainen se reunió con anderen, y su equipo en bandverband, verdubbelt de trainingstijd ten opzichte van trainen in je eentje, zo blijkt uit een studie van de Society of Behavioral Medicine. Dat komt overeen conoció los datos de Strava: Hoe verder je van huis rijdt, hoe langer je op de fiets zult zitten.

Daarnaast es un elemento competitivo: mensen die trainen met iemand waarvan ze denken dat hij of zij beter is, verhogen hun trainingstijd en -intensiteit maar liefst 200 procent, zo toonden onderzoekers van de Kansas State University aan.

Fietsen en een groep

'Fietsen in een groep zorgt ervoor dat je harder fietst dan je in je eentje zou kunnen, vooral als je regelmatig conoció mensen fietst die iets sterker zijn dan jij, ' zegt Nessen. «Je gaat net iets voorbij je comfortzone rijden, zowel in afstand als in intensiteit».

Zorg er dus voor dat je mensen om je heen verzamelt die iets sterker en sneller zijn dan jij voor de dagen dat je af wilt zien en ga tijdens rustige trainingsdagen op stap met fietsers die een gelijkwaardig niveau hebben en net als jij een lange, rustige training Willen Doen. Als je moet lossen uit een groep met fietsers die veel sterker zijn dan jij, kan dit namelijk weer een knauw aan je zelfvertrouwen geven. En een te langzame rit met fietsers die veel minder conditie hebben dan jij, kan er weer voor zorgen dat het alleen maar saai is en je er niet beter van wordt.

Trainen met vrienden

Tot slot - en het is niet dat je de wetenschap ervoor nodig hebt om je dit te vertellen –es él ook nog eens veel leuker en gezelliger om met anderen te fietsen. Mensen die trainen conoció a vrienden, ervaren veel meer plezier dan mensen die alleen trainen, zo toont een onderzoek van de University of Southern Califonia aan.

'Fietsen es el deporte más interesante del deporte, y el deporte individual es un poco más allá de los kilómetros acumulados voorbij gaan als je en een groep rijdt. Je kunt conoció a elkaar kletsen, elkaar uitdagen op verschillende segmenten en afsluiten met een kop koffie of een biertje, 'zegt Nessen. «Het kan ontzettend waardevol zijn om deze geweldige (en soms iets minder geweldige) ervaringen se encontró con anderen op de fiets te delen».

Als het slechte weer ervoor zorgt dat buitenfietsen met een groep lastig is, kan je dankzij de virtuele mogelijkheden, zoals Zwift, ook online de extra motivatie vinden die je nodig hebt. Je hebt er zelfs het voordeel van je kunnen verschuilen achter iemands brede rug.

De juiste groep

Toch, als je gewend bent om altijd maar alleen te fietsen, kan het idee van je aansluiten bij een groep soms retespannend zijn. Zeker als de mensen en die groep sterker, fitter en sneller dan jij zijn. Maar onthoud: Het is bedoeling dat zo'n rit voor de lol is, ongeacht het niveau waar je op rijdt. En het es daarom belangrijk om geen gedachtes als 'niet goed genoeg' de 'ik ben te langzaam' toe te laten. Dit staat je lol in de weg.

groep, rijden, leren, vrienden, tips Hoe leer ik en een groep rijden