Anonim
imagen

Stefan Rachow

Gran fondo's ze zijn er in veel soorten en maten. Maar bijna altijd komt het neer op een afstand van 100 to 200 kilometer mét de nodige hoogtemeters. Straffe kost dus. Aan de start staan ​​vaak gedreven wielrenners die lang niet allemaal koersen, maar die wel van een stevige fietsuitdaging houden in combinatie met een beetje competitie.

Een gran fondo uit rijden (cumplió más!) Vraagt ​​de nodige voorbereiding. Simplificando el klinkt, je start altijd conoció a su maken van een goed plan de entrenamiento.

Dit jaar doen wij se reunió con el equipo Alpecin mee aan de Oetzthaler Radmarathon: 238 kilómetros en 5500 hoogtemetros. Eigenlijk gekkenwerk, maar we vertellen je juist daarom graag een paar tips and trics om zo'n uitdaging aan te pakken.

De gran fondo die jij gekozen hebt noemen wet resultanteatdoel. Dat es wat je wilt gaan bereiken. Su plan de capacitación es un proceso procesado, que es más fácil de encontrar. Door een gerichte en gestructureerde manier van training (het proces) komt je doel steeds dichterbij: je eerste gran fondo!

Dit artikel maakten wij samen conoció a Martin Lukasse van QlaQwork.

Advertentie - Lees hieronder verder 1 Trainen om te Trainen (Base Fase)

Stefan Rachow

Comience ruim op tijd met trainen, neem daarvoor (afhenkelijk van je getraindheid vooraf en je doel) zo'n 6 maanden. Voorbereiding es het mitades werk dus voordat je aan de start verschijnt van de Gran Fondo start je met het leggen van je base. De eerste periode ga je voornamelijk bouwen aan de base: je duurvermogen in je lagere hartslag- of vermogenszone's. Deze trainingsfase es erop gericht inhoud te kweken om de gran fondo tot een goed einde te brengen.

2 Trainen om te Racen (Fase de construcción)

Stefan Rachow

Ongeveer 10 weken voor de start van je gran fondo ga je specifieker trainen om te 'racen'. Je gaat se reunió con meer intervalollen aan de slag, zowel kort-intensief als de langere 'klimintervallen' om je VO2Max (zuurstofopnamecapaciteit in je bloed) en je FTP te verhogen. Hoe Hoger Dit es Hoe Langer je een volhoudt inspanning. Nombre conocido de 15-20 minuten intervalollen rond je omslagpunt zijn hierbij van belang omdat deze krachtsinspanningen vergelijkbaar zijn tijdens de gran fondo's. Er moet sumerge vaak deftig geklommen worden. De korte intensieve intervalollen zijn gericht op het ontwikkelen van een sneller herstel.

3 Ga trainen se reunió con un groep

StefanRachow

Tijdens de Gran Fondo redactor vaak in groepen gereden. Ga dan ook trainen om en groep te leren rijden. Tijdens een gran fondo ben je soms aanvoerder van een groep of soms hang je aan het elastiek. Alles kom je tegen. Leer je eficiente tegegeenen een groep. Simpelweg omdat je hiermee energie kan uitsparen die je hard nodig zult hebben tijden de finale. Bovendien es el mejor de todos los que entrenan, y no se mueven en el tiempo. Daarnaast kun je gebruik maken van de groep door te herstellen en je rust te pakken omdat je kunt profiteren van de slipstream van anderen. Tenzij je op kop gaat sleuren natuurlijk.

4 Train je voeding en maak een plan

Stefan Rachow

Aangezien je waarschijnlijk meer dan 6 uur op de fiets zit is het noodzakelijk dat je voldoende eet en drinkt onderweg om te finishen! Ga hiermee tijdens formación aan de slag zodat je weet welk soort sportvoeding je makkelijk verwerkt en opneemt tijdens het fietsen. Gebruik dan ook tijdens de gran fondo de voeding waarmee je traint en wat voor jou werkt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Niets es vervelender dan een uur last hebben van een gelletje dat je niet kent en misschien wel 6 maanden training in het ravijn te gooien. Maak een voedingsplan voor jezelf zodat je weet wat je wanneer gaat eten en drinken onderweg en waar je kan bevoorraden.

5 Pak je rust

Stefan Rachow